Thursday, January 19, 2012

Η Ελλας του σήμερα (2012)

Σήμερα θα ασχοληθώ με το σίχαμαπου ζούμε εντός και εκτός Ελλάδος (ναι και όσοι φύγανε πονάνε..)

Αφορμή το άρθρο του κ. Βαξεβάνη


 
Από τον Μαι 2009 άρχισε μια πολλά χρόνια πριν προδιαγεγραμμένη καταστροφή και κατάρρευση της Ελληνικής κοινωνίας.  Και λέω “πολλά χρόνια” γιατί λίγο έως πολύ όλοι μας που μεγαλώναμε μέσα στην δεκαετία των 90’s περιμέναμε ότι κάποτε θα χτυπήσουμε πάτο.
Η διαφθορά της Ελληνικής κοινωνίας σε Όλα τα επίπεδα μηδενός εξαιρουμένου καθώς και η συστηματική αποχαύνωση της κοινωνίας από την νεοκαπιταλιστική ιδεολογία μας οδηγησε εδώ που είμαστε σήμερα
Μην μου πείτε ότι δεν το περιμένατε. Ίσως να μην το παραδέχεστε ανοιχτά αλλά κρυφά μέσα σας πριν πέσετε για ύπνο σας πέρναγε στιγμιαία απο το μυαλό.
Δεν θα κάτσω να αναλύσω που είμαστε διεφθαρμένοι εμείς οι Έλληνες Η απάντηση είναι σύντομη και περιεκτική : ΠΑΝΤOY
Είναι η διαφθορά της κοινωνίας που μας οδήγησε ως εδώ Είναι η εκφώνηση μιας σειράς προτάσεων/ στάσεων - Ζωής που μας έκαναν αναίσθητους Ίσως η πρόταση “.. ελα μωρέ δε βαριέσαι … “ σε συνδυασμό με την  “ και σένα τι σε νοιάζει, αφού δεν ενοχλεί εσένα..” είναι από τις πιο εγκληματικές προτάσεις που έχει αναφωνήσει ποτέ νεοέλληνας.

Ο Ωχαδερφισμός, όπως είναι γνωστός, μας οδήγησε στην απάθεια για όλα πλην των πραγμάτων που αφορούν ΑΜΕΣΑ εμάς Επί σειρά ετών δεν ενδιαφερόμασταν για τίποτα πλην της δικής μας τσέπης. Κάθε αίσθημα ότι είμαστε μέλη μιας κοινωνίας σταδιακά και συστηματικά καταστράφηκε Είχε (εν μέρη)  δίκιο ο κ.Πάγκαλος όταν είπε το περίφημο “ μαζί τα φάγαμε” , γιατί έτσι είναι στην πραγματικότητα Μαζί όντως τα φάγαμε Μαζί καταστρέψαμε την χώρα, ο καθένας από εμάς έβαλε το χεράκι του στον διαμελισμό όλων των δομών τούτης της μίζερης χώρας.

Τώρα πολλοί θα αναφωνήσουν “ Κάτσε ρε Παύλο , δεν είναι το ίδιο Δεν κλέψαμε όλοι το ίδιο Άλλο να κλέβεις 1 ευρό και άλλο 1 εκατομμύριο ευρό...”
Συμφωνώ και διαφωνώ ταυτόχρονα.
Ναι συμφωνώ στο ότι άμα τις συγκρίνεις μεταξύ τους το μέγεθος των πράξεων έχουν διαφορετική βαρύτητα.
ΑΛΛΆ διαφωνώ στην δομή της πρότασης Και οι 2 κλέβουν Και οι 2 πρέπει να τιμωρηθούν  
Ο καθένας πρέπει να πληρώσει τα χρέη του προς την κοινωνία. Συγνώμη αλλά αυτό είναι το Λογικό.
Η άνω σχετική πρόταση έχει άμεση σχέση με την τον Ωχαδερφισμό και την αποποίηση ευθυνών από συνολικά όλους τους Έλληνες

Και αναλύω.
Κατηγορούμε τους βουλευτές ως άχρηστους Εγώ προσωπικά συμφωνώ ΝΑΙ είναι άχρηστοι
Άλλα ρε σεις δεν το ξέραμε ότι είναι καθίκια όταν τους εκλέγομε για νιοστή φορά; Τι κάναμε για να το αλλάξουμε αυτό; Τίποτα ! Καθίσαμε στο νεο-τρεντι μπαράκι/καφέ πίνοντας το φρεντο μας αναφωνόντας όλο χαρά ο ένας στον άλλο : Ελα ρε Τάδε τι σε νοιάζει που ο Χ πολιτικός βάζει τους δικούς από το παράθυρο . Δεν ενοχλεί εσένα “ Δεν θα συνεχίσω να παραθέτω τέτοια παραδείγματα συζητήσεων  που όλοι μας έχουμε βιώσει

Στην Δημοκρατία, αν θεωρήσουμε ότι αυτό έχουμε σαν πολίτευμα και όχι ολιγαρχία , πρωταρχική υποχρέωση (και όχι δικαίωμα) του εκλογικού σώματος είναι να ελέγχει αυτούς που εξέλεξε να κάνουν μια δουλεία για αυτούς Αυτό στην μεταπολιτευτική Ελλάδα δεν έχει γίνει ποτέ Το εκλογικό σώμα κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και του βολέματος
Βολεύτηκαν 1-2 γενιές ανθρώπων σε πόστα -αργομισθίες και σταμάτησαν να ασχολούνται με τους πολιτικούς και το τι αυτοί κάνουν Λογικό καθότι χέρι που σε ταΐζει δεν το δαγκώνεις
Βολεύτηκαν λοιπόν χρησιμοποιώντας μια παλιά διαδεδομένη τακτική τις  Τουρκοκρατίας : το Ρουσφέτι
Και εκεί χάλασε το γλυκό

Σήμερα εν έτη 2012 καλούμαστε όλοι εμείς που ανήκουμε στις διεφθαρμένες γενιές να αποτάξουμε τις παρωπίδες και να αρχίσουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.
Φτάνουν πλέον οι δικαιολογίες . Δεν φταίνε μόνο οι “άλλοι”
Εμείς φταίμε που ενώ είδαμε και βλέπουμε κάτι να πηγαίνει στραβά είτε κοιτάμε αλλού είτε λέμε : “Δεν είναι δική μου δουλεία Είναι δουλεία του Υ υπαλλήλου, δημάρχου, βουλευτή , υπουργού, Κράτους”
Δική μας δουλεία είναι . Άμα κάτι δεν δουλεύει κανε ότι μπορείς να το διορθώσεις και μετά τράβα ζήτα τα ρέστα από τον αρμόδιο υπάλληλο. ‘Η στην καλύτερη καν’το για την δική σου ικανοποίηση ότι βοήθησες και εσύ στο να διορθωθούν τα πράγματα.

Τα μέσα και οι πολιτικοί μας κάνουν την δουλειά τους.. Τρομοκρατούν και παρουσιάζουν εαυτών σαν τους υπέρτατους σωτήρες Και εμείς από την άλλη έχουμε καταντήσει τρομολάγνοι από φόβο μην κάνουμε κάτι έξω από τα καθιερωμένα.

Ήρθε η ώρα να αρχίσουμε να βλέπουμε την κατάσταση ως έχει, και όχι όπως θα θέλαμε να είναι . Δεν είναι μόνο ευθύνη των Παπανδρέου ή των Καραμανληδων (και των κυβερνήσεων αυτών) το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε ελεύθερη πτώση εδώ και 2 χρόνια. Είναι ευθύνη όλων μας που τους αφήσαμε Όπως είναι και ευθύνη όλων μας να βρούμε το κορδόνι για το αλεξίπτωτο μπας και σώσουμε όχι την γένια μας αλλά αυτή των παιδίων μας.

{Σημ: Ούτε θα πλέξω το εγκώμιο της Αριστεράς και δεν θα δεχτώ ποτέ κανένα σχόλιο ότι η Αριστερά με την μορφή που την έχει η κ.Παπαρηγα και ο κ.Τσιπρας στο μυαλό τους θα έσωζε την χώρα. Κρατάω σοβαρές επιφυλάξεις και έχω την υποψία  ότι τα πράγματα θα ήταν χειρότερα}

Ενας σκεπτόμενος πολίτης της Ελλάδος
Παύλος

No comments:

Post a Comment